SPOTtime

Elaftale

SPOTtime elaftale

For dig der kan tåle, at elpriserne svinger, og ikke vil betale andre for at bære prisrisikoen.

Køb af el er en kompliceret affære. Det tager tid, og man skal vide, hvad man har med at gøre. Til gengæld er det din erfaring, at der kan være penge at spare ved at følge med i udviklingen i elpriserne og løbende reagere på markedet.

 

Spotpris er dagspris

Med en SPOTtime elaftale køber du el til dagsprisen. Afregningen for jeres samlede elforbrug ændrer sig derfor løbende og følger på godt og ondt markedets priser – både opadgående og nedadgående.

Prisudsving slår fuldt igennem, og du har hverken loft eller bund på prisen for el. Til gengæld betaler du ikke ekstra for at købe dig til sikkerhed i forhold til prisudsving.

I leveringsperioden er afregning for jeres samlede elforbrug baseret på de aktuelle elpriser plus en præmie. Præmien er fast, men elprisen følger markedet og varierer time for time og dag for dag.

Kort sagt – du skal vælge en SPOTtime elaftale, hvis du kan acceptere, at jeres elregning varierer, og at du selv bærer hele risikoen, men samtidig tror, at du kan opnå en bedre pris ved at følge spotmarkedet end ved at låse prisen fast.

SPOTtime elaftale

SPOTtime er for dig, der…

  • ved hvad el-indkøb handler om og følger med i udviklingen i elpriserne
  • kan opnå en bedre pris ved at følge spotmarkedet end ved at låse prisen fast
  • forventer, at de svingende priser på langt sigt giver dig den billigste, samlede pris
  • arbejder med et budget, som kan bære, at priserne svinger
  • er klar til selv at bære hele risikoen

Læs dig klogere:

Herunder finder du lidt videre inspiration til bedre at forstå elmarkedet samt energiafgifter.