Salg af virksomhed

...og hvad det betyder for din elaftale

3 ting du skal vide...

...hvis du er på vej til at sælge eller udleje hele eller dele af din virksomhed.

Bygninger, adresser og virksomheder skifter løbende hænder. Måske det også er tilfældet hos jer? I så fald er der tre ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med din elaftale - hvad enten den er indgået hos os eller en anden leverandør.

Hos Scanenergi gælder følgende:

  1. Det er vigtigt, at der er en aftale mellem køber og sælger omkring el-aftaler på adressen. Hvis man vil ud af en el-kontrakt før tid,  vil der ofte være et udtrædelsesbeløb (erstatningskrav)  alt efter hvilken aftale, prissikring og periode aftalen lyder på.
  2. Såfremt el-kontrakten skal overdrages, skal der udarbejdes et overdragelsesdokument for de berørte aftag. Vi sender gerne dokumentet, der blot skal underskrives af sælger og køber.
  3. Ved en overdragelse af el-kontrakten vil vi vurdere kreditværdigheden på den nye ejer. I den forbindelse kan det ske, at vi vil kræve sikkerhedststillese for el-leverancen (eks. i form af et depositum svarende til 1-3 måneders forudbetaling).

Når vi desværre ikke kan afvikle en aftale før tid, handler det i bund og grund om, at de vilkår, som aftalen er indgået på, er med det langvarige samarbejde i sigte. Lidt ligesom et lejemål eller leasing af en bil. Såfremt det var muligt at lease biler på eks. månedsbasis, ville prisen også være en anden end den 2- eller 3-årige aftale.

Du kan læse lidt mere omkring hvordan, du skal forholde dig ved salg af din virksomhed i blogindlægget Husk lige el-aftalen.

Kontakt os ved spørgsmål

Man kan jo aldrig rigtig forudse, hvornår man står med et salg af virksomheden, hvad enten det gælder hele eller dele af den. Derfor vil vi med dette også blot gøre opmærksom på det, så du forhåbentlig har det i baghovedet, såfremt et salg, udlejning m.v. melder sig inden for de kommende år. Og så vil vi selvfølgelig være behjælpelig i det omfang vi kan.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte kundeservice. Du kan ringe på tlf. 9992 9099 eller blot bruge formularen til højre. Så vil en medarbejder fra kundeservice kontakte dig hurtigst muligt.