S. Sørensen

S. Sørensen

ALL IN PÅ DE GRØNNE STJERNER

 

S. Sørensen i Thisted sælger grovkemi, ingredienser, tilsætningsstoffer, rengøringsmidler og salt til danske virksomheder indenfor en lang række brancher fra mejeri og fiskeindustri til renseanlæg og kraftvarmeværker. Og så har de et stort fokus på deres grønne profil.

Simon Sørensen er fjerdegenerations ejerleder hos S. Sørensen, og han arbejder målrettet på at sætte en grøn dagsorden for S. Sørensen. Det har blandt andet udmøntet sig i, at virksomheden var den første til at modtage fem ud af fem grønne stjerner fra Scanenergi. Det vender vi tilbage til.  

Kunderne vælger grønt

”En grøn profil er vigtig, fordi den er vigtig for vores kunder – og vi vil gerne være tæt på vores kunder. Det er helt overordnet set det, der betyder noget for os,” fortæller Simon og fortsætter:

”Og så er det også godt at have en grøn profil ift. det samfund, vi er en del af. Det er meget oppe i tiden både med den grønne profil og bæredygtighed, men også med forsyningssikkerhed. Så bæredygtighed er klart driveren for det hele, men underliggende betyder det også, at vi gør os driftssikre. Vi nedbringer vores forbrug af strøm og konverterer væk fra gas.”

De fem stjerner indebærer, at S. Sørensen har valgt at købe certifikater på strøm fra danske vindmøller, støtter øvrige klimatiltag andre steder i verden, planter KLIMAskov i Danmark, måler på deres CO2-udledning med en tilbagevendende CO2-kortlægning og har modtaget energirådgivning samt aktivt gennemført energibesparende tiltag.

KLIMAskov var en gamechanger

Lige præcis KLIMAskoven spillede en stor rolle for virksomhedens grønne profil. De distribuerer selv deres produkter med fire lastbiler og en lille bil. Og selvom de allerede nu kigger på forskellige løsninger ift. at mindske brændstofforbruget – både ift. køreplanlægning og eftermontering af innovative løsninger, der skal mindske lastbilernes forbrug – er et komplet skifte til brint eller el ikke indenfor rækkevidde.

”De danske klimaskove er for mig nøglen til at få det hele til at hænge sammen. For når vi planter dansk klimaskov, kompenserer vi for den CO2, som vores dieseldrevne biler udleder. Og det kommer vi ikke udenom, at de udleder. Havde vi ikke haft KLIMAskoven, havde vi følt, at det kun var en halv løsning. Og halve løsninger vil vi helst undgå,” fortæller Simon.

Selvom der mangler noget på den teknologiske udvikling ift. firmaets vognpark, stopper det ikke Simon fra at gøre en indsats, hvor han kan. Hans egen bil er blevet udskiftet med en elbil – med de fordele og udfordringer, det nu giver.

Marketingpakken sætter rammen for de gode historier

Generelt har S. Sørensen gang i mange forskellige grønne tiltag – kunsten er at gøre kunder, samarbejdspartnere og øvrige interessenter opmærksomme på tiltagene. Her har Scanenergis marketingpakke gjort en forskel:

”Vi bruger marketingpakken på LinkedIn og på vores hjemmeside. Vi bruger den også internt i materiale både overfor vores medarbejdere og kunder, når vi har kundepræsentation.”

Den grønne vinkel er nemlig også en god historie at knytte på sin produktfremvisning, fordi det fylder så meget for mange virksomheder i dag. Men det kan være en udfordring at få fortalt alle historierne:

”Vi har gjort rigtig mange ting – vi har bare nogle gange glemt at fortælle om det. Det tror jeg, at de fleste mindre virksomheder, ligesom os, kan nikke genkende til – at vi mangler det her framework, som vi kan putte noget indhold ind i. Med marketingpakken har vi fået nogle værktøjer til at fortælle vores kunder, hvad vi har gjort.”

Samarbejdet

”Frygten for greenwashing fylder ret meget for os. Det her med at træffe uoplyste valg, og ikke kunne måle effekten. Den uvildige energirådgivning fra Scanenergi har hjulpet os med at tale det korrekte sprog om besparelser og CO2-udledning – og så har CO2-kortlægningen givet os det målbare redskab, vi eftersøgte.”

Simon lægger stor vægt på, at alt helst skal være jordnært og i øjenhøjde med kunderne: Rationelle løsninger, som er til at forstå:

”Vi kaldte det krammeprincippet. At vi kan tage ud og se træerne i KLIMAskoven – det er en klar validering. Men det er det også, at det er en uvildig rådgiver. At vi har strøm med to-blade, som er godkendt af den danske forbrugerombudsmand og diverse andre instanser. Vi søger den her validering, fordi vi vil gøre det rigtigt.”

5 stjerner

Og så er der det her med de fem stjerner. For S. Sørensen har valgt at gå all-in – på spørgsmålet om hvorfor, er Simon helt klar i spyttet:

”Vi spiller på den lange bane, og der er ikke noget, der hedder den lange bane, hvis vi ikke tænker bæredygtighed og grøn omstilling. Der skal være noget til næste generation Og så ligger det i vores DNA, at når vi har besluttet os for noget, skal vi også gøre det fuldt ud. Det er en tilfredsstillelse det her med at vi får en rating med fem stjerner og to blade. Det betyder meget. Og det er også noget vi kan bruge proaktivt overfor vores kunder. At når vi gør det, gør vi det også helhjertet.”

Læs mere om S. Sørensen på s-sorensen.dk og følg med på LinkedIn

Kontakt os

..hvis du har spørgsmål til casen eller vil høre mere om, hvad vi kan.

Kontakt os her
New Call-to-action