Klar til at spare på energien?

Energiledelse ISO 50001

Energiledelse ISO 50001 er for dig, der gerne vil finde en systematisk tilgang til at nedsætte energiforbruget i virksomheden. Måske du allerede arbejder med energioptimering og har iværksat en række tiltag gennem årene, men du vil gerne tage indsatsen til næste niveau.

Hos Scanenergi har vi arbejdet med energiledelse og energirådgivning i de sidste 15 år. Vi har endnu til gode at besøge en virksomhed, hvor der ikke var et potentiale for energioptimering. Med energiledelse certificeret efter ISO 50001 standarden får I redskaberne til selv at finde ’energislugerne’.

Systematisk tilgang til energioptimering

Energiledelse er en cyklisk proces med fokus på planlægning, implementering, kontrol og forbedring. Sidstnævnte kan, hvis nødvendigt, sætte gang i en ny proces så I dermed hele tiden bliver bedre til at bruge energien rigtigt og får minimeret jeres spild.

Fokus på teknik og mennesker

Energiledelse kombinerer teknik og ledelse. Selv virksomheder, der allerede arbejder med energioptimering, vil opleve, at der er mellem 5 % og 15 % besparelse at finde.  At der stadig er meget at hente, til trods for indsatsen, skyldes ofte det store fokus på de tekniske muligheder for at optimere driften – udskifte gammelt ventilationsanlæg, finde nye opvarmningskilder, skifte belysningen til LED, osv. Men midt i al teknikken kan man have tendens til at glemme måden, man bruger energien på.

”Bygninger bruger ikke energi, mennesker gør. Og derfor bør du interessere dig for energiledelse. For stort set alt energiforbrug bestemmes i sidste ende af mennesker, og derfor kan forbruget styres. Det giver din virksomhed en lang række fordele.”

- Michael Dreiøe, projektleder og energiledelseskonsulent ved Scanenergi.

Det er derfor ofte her, at der er flere besparelser at finde; når vi kombinerer den tekniske indsats med den menneskelige. Og det er det, energiledelse kan.

Enerrgiledelse_standardside.jpg

Du skal vælge energiledelse ISO 50001, hvis du…

  • Vil have et komplet overblik over virksomhedens energiforbrug
  • Leder efter en systematisk tilgang til energioptimering
  • Vil have et værktøj, der hjælper jer med at beslutte hvilke områder, I skal arbejde med
  • Vil have mulighed for at opnå reduktion i din PSO

Læs vores blogindlæg om hvordan du kan opnå delvis refusion af PSO afgiften.

Klar til at høre mere om energiledelse? Kontakt vores kundeservice på kundeservice@scanenergi.dk.