CO2-kortlægning

CO2-kortlægning af din virksomhed

Hvad er en CO2-kortlægning?

En CO2-kortlægning er en gennemgang af din virksomheds udledning af CO2.

Konkret betyder det, at en uvildig energirådgiver gennemgår din virksomheds energiforbrug til fx el, varme og transport. Denne kortlægning sker typisk ud fra dine forbrugsdata samt et spørgeskema, hvor du udfylder din virksomheds oplysninger omkring jeres forbrug.

Når du vælger at få din virksomheds CO2-udledning kortlagt af Scanenergi, får du en rapport med udgangspunkt i dine forbrugstal omregnet til CO2 ækvivalenter og relevante forklaringer. Med andre ord – du får den nødvendige dokumentation på dit CO2-aftryk.

 

Hvordan bruger jeg en CO2-kortlægning?

Når du har kortlagt din CO2-udledning første gang, har du en baseline, som du kan holde din udledning op med de kommende år.

Du får en målbar metode at udregne din udledning af CO2 og din grønne indsats på – år efter år.

Kom i gang med en CO2-kortlægning af din virksomhed

Kontakt vores kundeservice og book tid med en af vores sælgere til en uforpligtende snak om mulighederne for at kortlægge din virksomheds CO2-udledning.

Kontakt Scanenergi

mid-pic-side-co2kortlaegning-scanenergi

Derfor skal du kortlægge dit CO2-forbrug

Der kan være flere grunde til at kigge på din virksomheds CO2-udledning, og hvad du kan gøre for at mindske den. Det kan fx være, at du ønsker at:

  • reducere din CO2-udledning, fordi det er godt for miljøet
  • udvide din virksomheds ledelsesberetning med et afsnit om samfundsansvar, herunder de klimapåvirkninger som din virksomheds aktiviteter medfører. En samlet CO2-kortlægning giver dig det nødvendige overblik.
  • få en konkurrencemæssig fordel ved, at du kan dokumentere jeres grønne profil med en konkret CO2-kortlægning lavet af en uvildig partner.
  • forbruge mindre, fordi det kan ses direkte på bundlinjen. Her er det vigtigt at slå fast, at du ikke forbruger mindre energi, ”bare” fordi du laver en CO2-kortlægning, men den kan hjælpe dig med at prioritere dine energisparetiltag, så du samtidig reducerer din CO2-udledning.

CO2-kortlægning og energioptimering

Selvom en CO2-kortlægning ikke hænger direkte sammen med energioptimering, oplever vi i praksis, at de to områder er stærkt forbundet. Din kortlægning og dit ønske om at reducere din virksomheds CO2-udledning kan hjælpe dig med at prioritere, hvordan du kan optimere dit energiforbrug og samtidig reducere mest mulig CO2.

Læs mere om implementering af energioptimeringsforslag

CO2-kortlægning, grøn strøm og klimaprodukter

Det gør en stor forskel på dit CO2-aftryk, at du vælger grøn strøm. Når vi taler om grøn strøm i Danmark, taler vi ofte om vindenergi, fordi vind er Danmarks største vedvarende energikilde. Når du vælger at få leveret grøn strøm fra vindmøller, er du samtidig med til at støtte omlægningen til vedvarende energi i Danmark.

Læs mere om VINDenergi

Skal det være endnu mere grønt, kan du tilføje KLIMAtiltag på din elaftale. Med KLIMAtiltag får du strøm fra vedvarende energikilder og investerer samtidig i relevante klimatiltag, som på forskellig vis er med til at reducere verden samlede CO2-udledning.

Læs mere om KLIMAtiltag

Andre relevante artikler:

Hos Scanenergi følger vi udviklingen nøje og vil løbende komme med nye artikler og indlæg om CO2-kortlægning. Læs fx:

Sådan kortlægger du din virksomheds CO2-udledning

 

Kontakt Scanenergi og hør mere om dine muligheder for at få overblik over din virksomheds CO2-udledning.