CKJ Steel A/S

CKJ Steel A/S

DEN RIGTIGE EL-AFTALE

Et ønske om nogenlunde at kende sine faste udgifter og en proaktiv dialog er grundlaget for samarbejdet.

CKJ Steel i Køge er en af markedets førende leverandører af tanke og rørsystemer til procesanlæg til bl.a. pharma-branchen. Virksomhedens knap 100 ansatte står for alle projektets faser – fra specifikation, dokumentation og design til konstruktion og montage.

Valg af el-aftale

Hanne Hansen er økonomichef og har gennem knap ti år arbejdet med regnskab og administration – herunder aftaler om faste omkostninger som fx deres el-aftale

"I begyndelsen var det lidt udfordrende, men efterhånden som man kommer ind i det, bliver det naturligvis lettere. Scanenergi har også været god til at forklare tingene.”

Samarbejdet med Scanenergi begyndte i 2016, hvor Hanne & CKJ-Steel tegnede en FASTfast aftale for 2018-2021:

”Jeg kunne godt lide, at vi tegnede os på en fastpris, fordi jeg så kendte budgettet. Og det har jo bare vist sig at være rigtig heldigt her i nyere tid. Jeg er helt bevidst om, at vi måske har betalt lidt mere på nogle tidspunkter, men det har tjent sig hjem.”

Med en FASTfast ekskl. profil-aftale på dit el-indkøb låser du prisen for jeres fremtidige elforbrug fast til den aktuelle terminspris for en aftalt periode. Du vælger selv perioden: resten af indeværende år og derefter op til tre år frem.
Læs mere

Fokus på prisen

CKJ Steel har kørt med faste elpriser helt frem til 31/12-2022, for derefter at skifte til FLEXfast 70/30. Med FLEX-produkter, får du gavn af eventuelle prisfald i markedet frem mod, at din pris fastlåses:

”Vi skiftede vores el-aftaler til at kombinere lidt fast og noget variabelt. Det var en aftale, der blev indgået for flere år siden, hvor det på daværende tidspunkt var det mest fordelagtige.” 

Med en FLEXfast 70/30 el-aftale får du den bedst mulige faste elpris på 70% af dit elforbrug. De resterende 30% af forbruget køber du til dagspris, og prisudsving slår fuldt igennem.
Læs mere

”Vi kan godt lide det her med, at vi kender prisen og kan regne et nogenlunde budget ud fra det. Det giver os ro – og herefter er den aktuelle pris ikke noget, vi kigger så meget ind i. Vi ser heller ikke så meget på, om vi har sparet eller betalt for meget, men i stedet fokuserer vi på, at vi kan acceptere og arbejde videre med den pris, vi tegner på.”

Proaktiv dialog

Igennem alle årene, har samarbejdet med Scanenergi været med til at give tryghed, fortæller Hanne:

”Det her med, at min rådgiver har været god til at ringe og forny aftaler gør, at jeg sidder med fornemmelsen af, at de vil mig det bedste. At de fx kan se, at priserne vil til at stige, så det er en fordel for mig, at vi lukker en fastpris nu.”

Helt lavpraktisk mener Hanne også, at det er rimelig overskueligt at få overblik over el-udvikling og forbrug:

”Jeg får Scanenergis nyhedsbrev og modtager en månedsrapport over virksomhedens forbrug. Her står der, hvor meget vi har brugt ift. sidste år, og hvornår vores elforbrug ligger. På flere punkter føler jeg, er det er mere information, end hvad jeg har oplevet fra andre, og så er det praktisk, at rapporten kommer direkte i min indbakke. Derudover er Scanenergis aftaler rimelig nemme at overskue uden en række forskellige gebyrer – og rådgiveren er god til at forklare, hvad det går ud på. Det har været rigtig rart.”

Øget fokus på det grønne

Da CKJ Steel for et par år siden blev solgt til en svensk koncern med stort fokus på bæredygtighed og reduktion af CO2, betød det også, at virksomheden passede godt ind:

”Vi har allerede på et tidligt tidspunkt valgt udelukkende at bruge VINDenergi. I dag har vi selv solceller på taget, som også bidrager til vores ”grønne” elforbrug. Vi har også haft Scanenergi ude til gennemgang af energiforbedringer – på den måde er de lidt mere end ”bare” en el-leverandør. Det synes vi er positivt: At vi kan gå et sted hen og få det her. ”

CKJ Steel har alle valgt at gå all ind på grøn optimering med fem stjerner. Og det er der flere gode årsager til:

”Vi vil gerne være grønnere og gøre det så nemt som muligt for os selv. Vores størrelse er ikke til at beskæftige en sustainability manager på fuld tid, men samtidig ved vi, at der bliver sat flere og flere krav til os i fremtiden fra vores kunder – særligt i Pharma-verdenen.”

Og så er det jo godt med en god samarbejdspartner:

”Det er rart, når man er kunde, at det er den samme kontakt, Louise, man har med at gøre. Man kan ikke være ekspert i det hele, men så længe man ved, at der er en god samarbejdspartner, er vi langt.”

Kontakt os

..hvis du har spørgsmål til casen eller vil høre mere om, hvad vi kan.

Kontakt os her
New Call-to-action