Christian Phillipsen

Besøg fra HusetsEnergi skubbede til beslutningen om at udskifte oliefyret

Christian Phillipsen

Besøg fra HusetsEnergi skubbede til beslutningen om at udskifte oliefyret

Christian Phillipsen havde i april 2014 besøg af en energirådgiver fra HusetsEnergi til et energitjek i forbindelse med et HusetsEnergi projekt i Ringsted Kommune.

Christian havde et oliefyr fra 2008, som han havde overvejet at få udskiftet: ”Jeg har hørt flere steder, at det er en god ide at skifte sit oliefyr ud, men det kræver både fysiske og økonomiske overvejelser. Derfor var energirådgiverens besøg en stor hjælp”.

Christian og energirådgiveren gennemgik sammen huset, og allerede under gennemgangen anbefalede energirdågiveren et nyt fyr. Christian modtog efterfølgende en Energi- og Økonomirapport fra energirådgiveren med forslag til områder, hvor familien kunne vælge at sætte ind. Forslaget om udskiftning af oliefyret til et træpillefyr var interessant, for ifølge energirådgiveren beregninger kan familien tjene investeringen på 60.000 kr. hjem i løbet af tre til fire år. ”Vi brugte olie for ca. 30.000 kr. om året til opvarmning og baseret på vort foreløbige forbrug, så tror jeg på, at investeringen er tjent hjem på de tre år, men det afhænger naturligvis af, hvor hård fyrringssæsonen bliver her i 2014/2015 og fremover”, fortæller Christian.

Udover det nye træpillefyr anbefalede energirådgiveren også familien at udskifte deres nuværende UPS 15- 40 180 pumpe til en ny automatisk modulerende pumpe. ”Vi skiftede også pumpen i forbindelse med, vi fik nyt fyr. Valget faldt på en Alpha 2 15-40 pumpe, som automatisk finder ud af hvornår den skal have mere vand osv. Den, ved jeg allerede nu, at vi også bliver glade for. Investeringen er tjent hjem inden for fem år ifølge energirdågiverens beregninger. Energirådgiveren talte også om at udskifte vinduesparti, der har gamle termoruder, eller sætte et ekstra lag glas foran. Desuden foreslog han også efterisolering af hulmuren. Det er nogle gode områder, men dem venter vi lidt med”, slutter Christian.

Resultater

Investeringen i træpillefyre på 60.000 kr er tjent hjem i løbet af tre til fire år.

Kontakt os

..hvis du har spørgsmål til casen eller vil høre mere om, hvad vi kan.

Kontakt os her
New Call-to-action