Bankinvest

BANKINVEST

CO2-KORTLÆGNING OG GRØNNE INVESTERINGER

Da en række danske pengeinstitutter tilbage i 1969 gik sammen om at skabe Bankforeningernes Investeringsforening, BankInvest, var hovedformålet investeringer. Det er det fortsat i dag, men nu er der en grøn profil over hele linjen – også internt, hvor Scanenergi har bidraget med en uvildig CO2-kortlægning.

BankInvest har 110 ansatte og forvalter en formue på mere end 110 milliarder. Det stiller krav til, hvilke investeringer, man foretager – hvad enten det drejer sig om aktier, obligationer eller alternativer. Og så har ESG fået meget stor betydning i de senere år.

ESG er en forkortelse for Environmental, Social og Governance. Det betyder, at BankInvest – udover de klassiske nøgletal m.m. – også har et stort fokus på, hvordan virksomheden håndterer miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold. Og det er blot én af grundene til, at BankInvest kontaktede Scanenergi i foråret.

Vi går selv forrest

”Når man går op i, hvordan andre opfører sig, er det naturligvis vigtigt, at vi også selv handler ansvarligt”, siger Vevika Søberg, marketing- og kommunikationschef i BankInvest. Også selvom BankInvest ikke hører til blandt de største energisyndere.

”Vi er inden for et forretningsområde, hvor det primære forbrug er strøm. Vi opvarmer vores kontorer, der er lys i lamperne og computerne bruger strøm. Men selvom forbruget ikke er stort, er der stadig grund til at gøre en grøn indsats”, siger Vevika Søberg.

______________________________________________________________________________________________________

En CO2-kortlægning er en gennemgang af din virksomheds udledning af CO2. En uvildig energirådgiver gennemgår din virksomheds energiforbrug til fx el, varme og transport ud fra dine forbrugsdata samt et spørgeskema, hvor du udfylder din virksomheds oplysninger omkring jeres forbrug, så du får den nødvendige dokumentation på dit CO2-aftryk.

Læs om CO2-kortlægning

______________________________________________________________________________________________________

CO2-kortlægningen gav svarene

BankInvest har tegnet en aftale med Scanenergi om en årlig CO2-kortlægning af virksomhedens forbrug over tre år for på den måde at få et sammenligningsgrundlag.

”Vi har brugt rapporten til at afdække vores forbrug, for derved at gøre os i stand til at minimere vores eget strømforbrug og gøre det grønnere,” forklarer Vevika Søberg.

BankInvest har valgt at investere i grøn strøm fra danske vindmøller. Her er strømmen grøn og samtidig investerer BankInvest i den bæredygtige udvikling af dansk vindmølleenergi. Derudover har BankInvest købt CO2-kvoter.

Handler med omtanke

CO2-kortlægningen er et af mange tiltag, som hænger sammen med BankInvests strategi for 2019-2023, under navnet ”Handler med omtanke”.

”Vi ønsker i bund og grund at være førende inden for ESG, når det handler om investeringer. Flere undersøgelser har vist, at man ikke får et mindre afkast ved at investere i virksomheder, der tænker på det samfund, de er en del af. Faktisk tyder noget på, er de virksomheder performer bedre, også i perioder, hvor markedet falder”, siger Vevika Søberg, der er tilfreds med samarbejdet med Scanenergi, og de resultater, der er kommet ud af det.

Læs mere om BankInvest fokus på bæredygtighed.

Er du interesseret i at få kortlagt din virksomheds CO2-kortlægning? Kontakt os for en uforpligtende snak.

Kontakt os

..hvis du har spørgsmål til casen eller vil høre mere om, hvad vi kan.

Kontakt os her
New Call-to-action