Energimærkning

Erhverv

Energimærkning af erhvervsbygninger

Det er lovpligtigt at energimærke bygninger. Men uanset lovgivningen giver det altid god mening at få gået bygningerne igennem, og dermed få belyst hvilke muligheder, der er for at spare på energien. Det er også intentionen med energimærkningen. Men fremfor blot at følge lovkrav, hvorfor så ikke få mere ud af det, så det dermed bliver en gevinst fremfor blot en udgift?

Skal jeres bygning energimærkes?

Nyopførte bygninger på 60 m² og derover skal altid energimærkes. Derudover gælder følgende regler:

  • Ved salg skal sælger kunne fremlægge en gyldig energimærkning.
  • Ved udlejning skal der fremvises en gyldig energimærkning (det samme er gældende for overdragelse af dele af en ejendom)
  • På butikscentre, teatre, hoteller, supermarkeder og lignende med et etageareal på over 600 m² er der endvidere et krav om synliggørelse af bygningens energimærke.

Energimærkets gyldighed

Energimærket er som udgangspunkt kun gyldigt i 10 år. Er din bygning under 1000 kvm, kan det dog kun blive "for gammelt" såfremt du står over for et salg eller en udlejning efter det 10. år. Her skal der foreligge en energimærkning, der er under 10 år gammel. Ordningen gælder desuden kun bygninger til handel og service og derfor ikke landbrugs- og industribygninger.

Er din ejendom over 1000 kvm, skal du - uanset eventuelt salg eller udlejning - vedligeholde det, så det dermed aldrig bliver ældre end 10 år.

Energimærkning erhvervsbygninger

Få det maksimale ud af energimærkningen

Men uanset om jeres energimærke er nyt eller gammelt, bør man se muligheden for besparelser som et stort aktiv. Uidentificeret spild er det svært at gøre noget ved, hvorimod konkrete besparelsesprojekter, hvor tilbagebetalingstiden endda er udregnet, er lige til at gå ombord i. Og det kan en energimærkning være startskuddet til.

Vi udarbejder gerne en energimærkning for jer, så den lever op til alle gældende krav. Men når vi nu alligevel er kørt ud til jer, og vores energirådgiver går rundt og inspicerer jeres bygninger, hvorfor så ikke lade dem tage et ekstra kig på tingene? Måske finansieringen af det hele lå i en række simple optimeringstiltag?

Du kan kontakte Jens Dyrmose Lund Kristensen, der er energimærkningskonsulent og en af vores rådgivere. Skriv til ham på jdk@scanenergi.com eller brug formularen her til højre.

Læs dig klogere...

Allerede klar til at gå i gang med projekterne? Så er her lidt gode råd og vejledning: