FastPlast

Kort betalingstid og øget produktivitet

FastPlast

Kort tilbagebetalingstid og øget produktivitet

Store energibesparelser lå skjult hos plastvirksomheden Fast Plast i Thisted, selvom virksomheden allerede havde en høj energieffektivitet. Med rådgivning fra Scanenergi kom nye energibesparelserne frem i lyset i form af nye ventilatorer, der bruger næsten 50 % mindre strøm end de gamle.

Når store besparelser er godt gemt

“Du finder ikke noget her”, sagde Fast Plasts direktør Steen Tandrup på det første møde med Scanenergi. Fast Plast har gennem årene haft fokus på energibesparelser, så direktøren var ret sikker på, at fabrikken var optimeret.

Alligevel sagde han ja tak til en energigennemgang. Konsulent Ole Thiebel Dahl fra Scanenergi mødte ganske rigtigt en energioptimeret fabrik, men han fandt også en mulighed for at opnå endnu større besparelser. Det var på de 56 ventilatorer, som bliver brugt til afkøling i produktionen, og som brugte for meget strøm i forhold til andre løsninger på markedet.

”Jeg er glad for, at vi fik eksterne øjne på, som gav os yderligere besparelser på energiregningen."

Et års tid efter gennemgangen skulle en af ventilatorerne udskiftes, og Fast Plast valgte at følge Scanenergis anbefaling.

”Da den nye ventilator kom på plads, blev forbedringen tydelig med det samme. Det virkede, og besparelsen på 50 % var til at tage at føle på”, siger Ole Thiebel Dahl.

22 % af energirenoveringen blev betalt af tilskud

Da den potentielle besparelse blev synlig og tilbagebetalingstiden viste sig at være under seks år, besluttede Fast Plast at skifte alle ventilatorer, og Scanenergi hjalp med at søge tilskud fra Energiselskabernes Energispareprogram.

Steen Tandrup er tilfreds med de resultater, han har opnået:

”Jeg er glad for, at vi fik eksterne øjne på, som gav os yderligere besparelser på energiregningen. Tilbagebetalingstiden på under seks år har haft stor betydning for os.  Samtidig betyder de nye ventilatorers højere kølekapacitet, at vi kan køle endnu mere og øge vores produktion”, siger Steen Tandrup.

Hent guide til hvordan du får energitilskud

FastPlast_resultaterne.jpg

Download guide!

Få overblik over dine muligheder for at få energitilskud.

Hent guiden
New Call-to-action